Nu kan du använda telefonen som dator

2016-02-22 16:59  
Foto: HP

MWC 2016. Den nya Windowstelefonen Elite x3 är hjärtat i HP:s nya paket för företag. HP gör också en stor satsning på ökad säkerhet.

Genom att ansluta Elite x3 till en docka kopplad till en normal skärm går det att använda den som en vanlig arbetsdator, komplett med tangentbord och mus. Det hela kräver appar som använder Microsofttekniken Windows 10 Continuum, vilket bland annat omfattar en rad av de vanliga programmen i Microsofts Officesvit.

I HP:s paket ingår förutom telefonen dockan Desk Dock för att kunna arbeta med program från telefonen på en fullstor skärm, den tunna klienten Mobile Extender (som i huvudsak består av en 12,5-tumsskärm plus ett tangentbord), samt HP:s mjukvarupaket HP Workspace i vilket ingår ett antal virtualiserade Windowsprogram, som körs i molnet.

– Folk har ännu inte riktigt förstått att med Windows 10 är det första gången som en leverantör fullt ut har integrerat den underliggande kärnan. Det betyder att vilken enhet du än använder – en pc, en bärbar dator, en surfplatta, en telefon, en Hololens eller en stor skärm – renderas allt från samma operativsystemskärna, säger Michael Park, HP:s mobilitetschef till ZDNet.

För att ytterligare attrahera företag har HP försett paketet med extra mycket säkerhet. Telefonen har bland annat dubbel biometrisk autentiering med hjälp av både fingeravtrycksläsare och ögon-iris-senor. Dessutom 128-bitars bitlocker-kryptering av mjukvaran och 256-bitars kryptering av lagringsdisken.

Telefonen och övriga delar i paketet ska börja säljas i sommar. Priset är ännu inte utannonserat.

Problemet är att Windows 10 Mobile hittills inte har lyckats göra något större intryck. Operativsystemet hade enligt analysföretaget IDC bara en marknadsandel på 2,2 procent 2015. IDC tror inte heller att andelen kommer att förändras särskilt mycket under kommande år.

     

Läs fler nyheter från Mobile World Congress här

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt