Nu finns ett nytt sätt att påminna om utebliven Swish-betalning

2020-05-13 10:11  
Nu släpper Swish funktionen förfrågningar, som ska underlätta påminnelser om uteblivna Swish-betalningar. Foto: Jessica Gow/TT

Nu släpper Swish en ny funktion som man kallar för förfrågningar. Tanken med den är att det ska underlätta påminnelser om uteblivna Swish-betalningar.

Har du tröttnat på att tjata om uteblivna Swish-betalningar efter att lagt ut åt dina vänner på lunchen? Eller är du kanske en av alla dem som hjälper någon i din närhet att handla mat under coronakrisen?

Nu släpper Swish funktionen förfrågningar, som ska underlätta påminnelser om uteblivna Swish-betalningar.

Funktionen innebär att man kan skicka en förfrågan till personen man saknar pengar från med ett ifyllt belopp och eventuellt ett förklarande meddelande om vad det hela rör sig om. Mottagaren kan sedan godkänna förfrågan med Bank-id, eller neka den.

Läs mer: Lista: Här är 2010-talets 15 viktigaste teknikhändelser

"Möjligheten att kunna påminna eller be om en betalning har varit efterlängtad av Swish-användarna länge men det känns extra bra att kunna lansera Swish förfrågningar i dessa tider så att man enkelt kan göra sig fri från utlägg", säger Edvind Nygaard, produktansvarig Swish privat, i ett pressmeddelande.

För användare över 18 år finns funktionen tillgänglig i den senaste versionen, för de under 18 krävs att funktionen slås på manuellt

TT / Ny Teknik

Mer om: Swish

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt