Logitech köper videomötesföretag

2009-11-11 16:17  

Tillbehörsjätten Logitech ger sig in i den heta marknaden för videomöten genom köpet av amerikanska Life Size Communications.

För 405 miljoner dollar kontant, motsvarande knappt 2,8 miljarder kronor, köper Logitech det Texasbaserade företagetLife Size Communicationssom säljer teknik och tjänster för videomöten.

Enligt ett pressmeddelande siktar Logitech på att göra videomöten med hd-upplösning lika enkelt och vanligt som telefonsamtal.

Affären kommer bara någon månad efter attCisco lagt ett bud på norska Tandberg, som tillsammans med amerikanska Polycom, Sony samt Cisco självt är stora aktörer inom videomöten.

Uppstickaren Life Size Communications är finansierat med riskkapital, och affären innebär en rejäl utdelning för finansiärerna, som enligtThe Wall Street Journalinvesterat sammanlagt 80 miljoner dollar, eller omkring 550 miljoner i företaget.

Logitech har tidigare samarbetat med kommunikationstjänsten Skype för att med bättre webbkameror och särskild programvarahöja bildkvaliteten vid videochatt med Skype.

Videoupplösningen i gratistjänsten Skype är dock betydligt lägre än i de tjänster med hd-upplösning som erbjuds av de etablerade aktörerna på marknaden.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt