Lg satsar på tv med kvantprickar

2014-10-29 11:43  
Kvantprickar på burk. Kvantprickar av olika storlek skickar ut olika färger.

Världens näst största tv-tillverkare efter Samsung, koreanska LG, satsar på så kallad kvantpricksteknik för kommande tv-apparater.

Kvantpricksskärmar bygger på nanometerstora prickar av halvledarmaterialet kadmiumselenid, där storleken på prickarna avgör avgiven färg på ljuset. Tekniken anses ge billigare och mer långlivade skärmar än den relativt dyra OLED-tekniken som LG också satsat på. Båda typerna av skärmar har lysande bildpunkter, till skillnad från LCD-skärmar som har bakgrundsbelysning.

Kommersiell produktion av kvantpricksskärmar ska inledas i en LG-fabrik 2015. Det rapporterar Reuters.

LG rapporterade ett resultat för tredje kvartalet som var högre än väntat, med en vinst på motsvarande 3,2 miljarder kronor. Tv-försäljningen stod för 900 miljoner kronor, medan mobilförsäljningen stod för 1,2 miljarder kronor, vilket var den högsta nivån sedan 2009, rapporterar Reuters.


Följ Ny Teknik på Facebook!

Mats Lewan

Mer om: LG Kvantprickar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt