Jönköping är datanördarnas Mekka

2003-11-21 12:35  
Två gånger om året

Nästa torsdag öppnas dörrarna för årets andra upplaga av datorfestivalen Dreamhack på Elmiamässan i Jönköping. med 5.000 datorspelande ungdomar under fyra dagar är det världens största datorfestival.

Dreamhack är ett superkommersiellt jippo som sponsras av programvaruföretaget Microsoft, el- och bredbandsleverantören Vattenfall, det taiwanesiska elektronikföretaget Asus med flera.

Utställare från alla möjliga branscher pockar på ungdomarnas uppmärksamhet - Intel, Philips, Samsung finns där sida vid sida med Felix minipizzor, mediabolaget Egmont, webbplatsen Lunarstorm och högskolornas marknadsförare.


- Vi erbjuder ett fantastiskt tillfälle för företag och organisationer att nå en nischad målgrupp på ett effektivt sätt. Hos oss möter företagen sina kunder på undomarnas egna villkor, säger Martin Öjes, arrangör för Dreamhack.

De cirka 5.000 deltagarna på festivalen spelar nätverksspel mot varandra och mot andra på Internet. Andra tävlingar går ut på att utse bästa programmeraren, designern eller musikern.

- Vid flera tillfäller har vinnarna i tävlingarna erbjudits jobb direkt av talangscouter från olika företag, skriver Martin Örjes i ett pressmeddelande.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt