Digitalisering

Jättemobil? Nej – det är min pyttebiograf

Den stora skärmen på Samsung Galaxy Note och HTC Sensation XL gör dem till trevliga filmvisare, men som telefoner är de stora och klumpiga. För Palm Pilot-nostalgiker är Samsung Galaxy Note en fröjd med den gamla skrivstilen Graffiti. Foto: Jörgen Appelgren

NY TEKNIK TESTAR. När mobiltelefonerna får allt större skärmar suddas gränserna ut mellan telefon och pekplatta. Ny Teknik testar två ”överstora” mobiler som söker var sina användningsområden. Telefonsamtal är mer en bonus.

Publicerad

Alla gamla användare av Palm kan tack vare Samsung Galaxy Notenu skriva med Graffiti igen.

Graffiti var teckenspråket som texten matades in med i Palm Pilot, handdatorn med storhetstid under slutet av 1990-talet. Japanska Access förvärvade senare rätten till Graffiti och skrivspråket finns som app på Android Market. Det är först med Sam­sung Galaxy Note som pennan till fullo är tillbaka som textinmatningsverktyg. Note har en behaglig lagom tjock penna. För en gammal Palm­användare är textinmatning med pennan snabbare än via det virtuella tangentbordet. Pennan har utvecklats av Samsung tillsammans med Wacom.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här