Inte än, Svanberg!

2008-10-29 12:43  
Carl-Henric Svanberg

– Du kan snart inte hitta en apparat i Sonys utbud som inte har ett sim-kort i sig, sa Ericssonchefen nyligen. Ny Teknik har kollat hur många av dagens Sony-produkter som har ett.

Ericssonchefen Carl-Henric Svanberg drömmer om ett ökat samarbete med Sony. Han har talat om det under flera år, men än har inte mycket visats upp för omvärlden.

Förutom Sony Ericsson förstås, som bildades för över fem år sedan, och innan Svanberg tog övre Ericsson-styret.

Men han hoppas fortfarande. Det märktes tydligt i en intervju förra veckan:

– Du kan snart inte hitta en apparat i Sonys utbud som inte har ett sim-kort i sig. I det perspektivet blir mobilen bara en av många kommunicerande apparater. Då blir samarbetet inom Sony Ericsson heller inte mer unikt än andra samarbeten mellan bolagen, sa Carl-Henric Svanberg i SvD.

Många blev nog överraskade över uttalandet ”Du kan snart inte hitta en apparat i Sonys utbud som inte har ett sim-kort i sig”.

Vad är det svenska konsumenter har missat? Finns det en massa Sony-produkter som kan kommunicera via mobilnätet?

Ny Teknik tog kontakt med Sony, och fick följande besked av Peter Blom, vd för Sony Sverige, om vilka produkter som har sim-kort.

– Den produkt som finns idag är Vaio, vår bärbara PC, säger Peter Blom.

En enda produkt alltså. Och vad som ännu inte finns vill han förstås inte tala om.

Ordet ”snart” är alltså avgörande i Carl-Henric Svanbergs uttalande. Och om han med ”snart” menar före jul, eller nästa år, eller näst nästa år, vet vi inte.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt