Instagram kan snart få samtalsfunktioner

2018-03-02 09:51  
Snart kan det vara läge att öppna Instagram-appen när du ska ringa ett samtal. Foto: TT

Allt mer tyder på att Instagrams användare kommer att kunna göra röst- och videosamtal genom appen.

Filer och ikoner för röstsamtal och videosamtal finns gömda i Instagram, något som tyder på att funktionerna verkligen är på gång till den populära fotodelningsappen, berättar Techcrunch, som också kan visa upp bilder som styrker detta.

Techcrunch har tidigare i år rapporterat om tecken på att Instagram testar videosamtal, men det verkade då bara vara något som testades internt. Instagram ville inte kommentera detta. Inte heller nu, när det finns nya bevis, vill företagets talesperson ge några kommentarer. Men det blir allt svårare att förneka att något är på gång.

Facebook, som äger Instagram, började testa röstsamtal 2013 och videosamtal två år senare. Enligt Techcrunch ska nu 400 miljoner människor använda sig av Messengers röst- och videosamtal varje månad. Om även Instagram tillåter samtal är det framför allt konkurrenten Snapchat som väntas tappa.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt