I oktober kallas Windowsmobiler äntligen Windowsmobiler

2009-09-02 12:35  
HTC Touch2

Microsoft meddelar att den nya versionen av Windows Mobile 6.5 kommer i mobiler den 7 oktober. Nytt är bland annat att mobilerna kallas Windowsmobiler.

En av de första mobilerna med Windows Mobile 6.5 blir pekskärmsmodellen Touch 2 från taiwanesiska HTC, en uppföljare tillTouch Hd.

Liksom tidigare Windows-mobiler från HTC har den det egenutvecklade menysystemet Touch Flo som i viss mån döljer Microsofts egen något gammalmodiga användarmiljö.

Nytt i Windows Mobile 6.5 är direktkoppling till Microsofts nya nätbutik för mobilprogram, Windows Marketplace, samt back-up-tjänsten My Phone.

Intrressant är stöd för det vanliga grafikformatet Adobe Flash i webbläsaren Internet Explorer Mobile, åtminstone enligt HTC:s pressmeddelande.

Dessutom kallas en mobil med Windows Mobile nu officiellt för Windows Phone, eller Windowsmobil helt enkelt. Vi ber om ursäkt för att vi använt begreppet tidigare.

Omkring 15 Windowsmobiler ska enligt Microsoft finnas vid lanseringen i oktober.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt