HTC släpper vr-headset för privatkunder

2016-02-22 16:12  
HTC:s vr-headset Vive, som riktar sig till privatkonsumenter. Foto: HTC

MWC 2016. Mobiltillverkaren HTC släpper nu sitt vr-headset som riktar sig till privatkonsumenter.

Produkten, kallad Vive, presenterades på World Mobile Congress under söndagen. Priset är 799 dollar, motsvarande 6 750 svenska kronor, skriver Engadget.

Med headsetet följer två trådlösa handkontroller med haptisk feedback - det vill säga att du med händerna kan ”känna på” objekt som inte finns - och två sensorer för att känna av var du är. Sensorerna kan placeras ut var som helst i rummet där du använder vr-headsetet.

Det nya headsetet uppges vara en bättre version av HTC:s tidigare vr-headset, Vive Pre, med en mer ergonomisk utformning av remanordningen för huvudet. Det har en funktion som gör det möjligt att ringa och ta emot samtal, läsa sms och titta i sin kalender utan att ta av sig headsetet. Genom en framåtriktad kamera kan användaren bli medveten om saker framför sig, och de trådlösa handkontrollerna har förbättrats med tvåstegsavtryckare.

Vive kan jämföras med det billigare Facebook-ägda vr-headsetet Oculus Rift för 599 dollar, och med en kommande lansering från Sony av ett vr-headset. Sonys variant styrs via ett Playstation i stället för via en PC, som är fallet för Oculus Rift och Vive, skriver Wall Street Journal på sin Techblogg.

Förbeställningar av Vive kan göras från slutet av februari, och leveranserna kommer att börja i april.

   

Läs fler nyheter från Mobile World Congress här

Elsa Persson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt