Hon blir ny forskningschef på Ericsson

2012-10-25 13:15  
Hon har jobbat med forskning och utveckling på Ericsson sedan 1995. Nu blir hon forskningschef. Foto: Per Myrehed

För första gången får Ericsson en kvinna som forskningschef. Sara Mazur har en doktorsexamen från KTH och har jobbat på Ericsson sedan 1995. -Jag är en forskare i själ och hjärta, säger hon.

För första gången någonsin ger Ericsson ansvaret för sin forskning till en kvinna.

Sara Mazur som är född 1966 har en civilingenjörsexamen från E-linjen på KTH, där hon också doktorerade i fusionsplasmafysik 1994.

Hon har jobbat med forskning och utveckling på Ericsson sedan 1995 och kommer närmast från ett chefsjobb på Systems Management inom affärsenheten Nätverk.

-Jag har alltid varit intresserad och nyfiken på teknik. Jag är en forskare i själ och hjärta, säger hon, enligt ett pressmeddelande.

Hon har fått 69 patent godkända under sina 17 år på Ericsson.

Sara Mazur kommer att basa för ungefär 600 forskare, och jobba direkt under Ericsson CTO, forsknings- och utvecklingschef  Ulf Ewaldsson.

-Det är tack vare människor som Sara Mazur som vårt företag är tekniskt ledande, säger Ulf Ewaldsson, i pressmeddelandet.

Sara Mazur efterträder Jan Färjh den 19:e november. Han ska i stället leda standardiseringsgruppen inom Ericsson Group Function Technology.

Mer om: Ericsson KTH

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt