Hjälper bevakningskamera se faror

2014-11-26 09:39  
Smart Chaser larmar. Foto: Sumitomo

Bevakningskameror som med bildanalys ser farliga eller hotfulla situationer lanseras av Sumitomo.

"Smart Chaser" kallar Sumitomo sitt bildanalysverktyg, som automatiskt upptäcker en misstänkt person eller dramatisk händelse på bilder som tas av bevakningskameror.

Sumitomo resonerar som så att bilder från övervakningskameror som presenteras på skärmar i exempelvis kontrollrummet i en bevakningscentral till slut blir ineffektiva eftersom personalen som är satt att granska bilderna till slut blir trött och ouppmärksam.

Med "Smart Chaser" kan man välja larmnivå beroende på övervakningsuppgift, exempelvis att leta efter människor som gör intrång på privat område, eller leta efter personer som riskerar att skada sig för att de gör farliga saker.

När bildanalyssystemet noterar personer som avviker från de förinställda kriterierna i systemet presenteras en ram runt den personen på bildskärmen, samtidigt som systemet larmar övervakningspersonalen för eventuellt ingripande.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt