Hårt tryck på systemet fick passbokningen att krascha

2018-04-20 13:27  
Foto: Hasse Holmberg / TT

Polisen nya passbokningssystem ligger nere. När mängder med människor samtidigt försökte boka tider för att förnya sina pass gav systemet upp.

– Det har brakat ihop helt här, men vi jobbar på det, säger Jan Schütt vid polisens regionkansli i Göteborg till SVT Nyheter Väst.

Vårens övergång från ett dropin-system till att beställa tid för passansökan på nätet har varit problematisk. De bokade tiderna tog snabbt slut och på de polisstationer där man en tid haft kvar drop-insystemet har köerna ibland varit flera timmar långa.

I dag släpptes nya tider som var möjliga att boka. Men strax efter klockan nio när de nya tiderna skulle finnas tillgängliga i bokningssystemet gick det inte att nå hemsidan.

– Nästa gång tror jag att vi kanske inte ska uppge en exakt tidpunkt när nya passtider finns, så slipper vi problemet med att alla går in samtidigt, säger Jan Schütt.

Polisen tror att problemet skall kunna avhjälpas under eftermiddagen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt