Här går det att 4g-surfa

2010-01-18 13:56  
4G-karta från Telias hemsida (klicka för större bild)

På den här kartan syns var Telia Sonera har sin 4g-täckning för tillfället. Enligt uppgift till Ny Teknik täcker nätet 327 000 invånare.

Telia Soneras 4g-nät täcker nu ett område där det bort 327 000 invånare, enligt uppgift till Ny Teknik.

Men betydligt färre än så kan surfa med 4g-hastighet. Det är fortfarande brist på modem.

Telia Sonera fick runt 1 000 4g-modem från Samsung före jul, som skulle användas ut till vänligt sinnade kunder i både Stockholm och Oslo. Nu i januari har Telia fått ytterligare en sändning, så bolaget har börja dela ut 4g-modem även till privatpersoner som ställde sig på väntelista den 15 december.

Kapaciteten är naturligtvis begränsad i det nya nätet.

Hur många av Ericssons basstationer som är installerade i Stockholmsområdet är inte offentligt. Enligt planerna ska det bli runt 300 baststationer i Stockholmsområdet, enligt en tidigare uppgift till Ny Teknik. Men hur många som redan är på plats är okänt.

-Nätet är idag dimensionerat efter dagens marknadssituation med ett begränsat antal samtidiga användare per cell, som Telias presstalesperson Charlotte Zuger säger.

Täckningskartan över 4g-nätet är hämtad från Telias hemsida.

Mer om: 4G Telia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt