Här är tekniken som döljer IS

2015-11-18 07:03  
Traditionell övervakning av Islamiska staten är meningslös, menar experter som BBC pratat med. Foto: TT

TEKNIKSVEPET. IS kommunikation via krypterade nätverk gör övervakningen ”meningslös". Läs ett urval av de senaste tekniknyheterna här.

It-experterna: Islamiska staten (IS) använder krypteringssystem som Surespot och Off the record, vilket gör den traditionella övervakningen rätt meningslös. Läs mer hos BBC Tech.

 

Facebooks Mark Zuckerberg meddelar att Facebook har tagit till sig av kritiken och kommer att erbjuda sin tjänst "safety check" vid fler katastrofer och kriser framöver, skriver Huffington Post Tech.

 

Instagram förändrar vilken typ av applikationer som går att koppla till plattformen. Ett försök att tjäna mer pengar på sina annonser, menar Techcrunch.

 

Näpp, vi släpper inte Google+, meddelar Google. Nu ändras inriktningen till att vara mindre av ett privat nätverk och mer riktat till intresseområden, skriver Huffington Post Tech.

 

Nya försök görs för att nå konsumenter som gillar bärbar teknologi. Nu presenteras den smarta ringen Neyya - men skulle du bära den, undrar Mashable.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt