Här är Spotifys nya app Stations

2018-01-31 10:49  
Med "Stations" ser Spotify ut att vilja skapa ett alternativ till tjänsten Pandora. Foto: Spotify

Den digitala musikjätten Spotify har i det dolda börjat testa en ny gratistjänst, som än så länge bara finns i Australien.

Spotifys nya tjänst har fått namnet Stations. Precis som namnet antyder handlar det om en radio-liknande app där användarna kan lyssna på olika stationer som spelar musik utifrån genre – exempelvis klassisk pop, mina favoriter eller jazz.

Via appen går det också att komma åt Discover weekly och Release radar, som är spellistor som Spotify skräddarsyr för användarna utifrån data om vad de har lyssnat på tidigare.

Allt eftersom du lyssnar på musik kommer appen att lära sig vad du gillar, och sedan ska anpassade stationer utifrån det, skriver Spotify i beskrivningen av appen.

Läs mer: Apple snuvade Spotify på succéappen

Stations har än så länge bara släppts till Android-användare i Australien. Appen är den första nya som Spotify släpper för privatkunder sedan lanseringen av huvudappen.

Enligt Spotify är Stations ”ett experiment”, skriver The Verge. I nuläget finns det ingen information om appen kommer att släppas i fler länder, och om en ios-version är under utveckling.

Ny Teknik har sökt Spotify för en kommentar.

Kalle Wiklund

Mer om: Spotify

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt