Här är Apples nya Ipad

2018-03-27 18:40  

En ny prisvärd Ipad? Eller snarare ett smart sätt för Apple att sälja fler tillbehör?

Apples styluspenna har tidigare varit förbehållen de dyra Ipad Pro-modellerna. Nu har de bestämt sig för att göra pennan kompatibel med en ny Ipad i en lägre prisklass. Det berättade företaget under en presskonferens i Chicago, en konferens med utbildningstema.

Den nya surfplattan har en skärm på 9,7 tum, A10 Fusion-chippet och en kamera på 8 megapixel. Skolelever ska kunna köpa den för 299 dollar, medan vanliga konsumenter får betala 329 dollar.

Modellen är en uppgradering gentemot fjolårets Ipad på 9,7 tum, som också kostade 329 dollar. Många har dock noterat att styluspennan inte ingår utan kostar ytterligare 99 dollar. Vill skoleleverna dra nytta av hela repertoaren – något som verkade vara poängen med presskonferensen – kommer de alltså inte så billigt undan som Apple vill få det till.

Peter Ottsjö

Mer om: Apple Ipad

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt