Hackade FBI med hjälp från Justitiedepartementet

2016-02-09 12:17  
Foto: FBI

En hackare påstår sig ha kommit över uppgifter om 29 000 anställda inom FBI och amerikanska inrikessäkerhetsdepartementet. Tricket för att komma åt uppgifterna var att ringa och be om hjälp.

Uppgifter med kontaktuppgifter till 20 000 FBI-anställda och 9 000 anställda inom USAs inrikessäkerhetsdepartementet är på vift. Det skriver nättidningen Vice.

Genom att ringa och utge sig för att vara nyanställd och inte veta hur man loggar in på en portal för anställda inom det amerikanska justitidepartementet kom hackaren över ett lösenord. Tillsammans med uppgifter om inlogg till en anställds e-postadress gav det tillgång till en virtuell maskin på myndighetens nät. Från den maskinen kunde hackaren enligt Vice ta sig vidare till ytterligare tre datorer inom nätverket.

Databasen över de anställda fanns enligt hackarens uppgifter till Vice på myndighetens intranet, men han ska också haft tillgång till stora mängder information på en anställds dator.

Vice har bekräftat att vissa av telefonnumren till databasen verkligen går till anställda inom FBI men att delar av listan inte verkar vara aktuell. Hacket är det senaste i en rad hack mot amerikanska myndigheter men Jeh Jonson som är chef för inrikessäkerhetsdepartementet säger till The Guardian att inget tyder på att det är känslig information som kommit på avvägar denna gång.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Jonas Ryberg

Mer om: Säkerhet FBI

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt