Gulan ny it-makthavare

2012-06-08 13:32  
It-minister Anna-Karin Hatt väljer KTH-professorn Jan Gulliksen som ordförande för den nya Digitaliseringskommissionen. Foto: Andia Ghafouri

It-minister Anna-Karin Hatt väljer KTH-professorn Jan Gulliksen, ofta kallad Gulan, som ordförande för den nya Digitaliseringskommissionen. Vilka fler tycker ni borde ingå?

Jan Gulliksen är professor på KTH i människa-dator-interaktion och har länge intresserat sig för vanligt folks användning av teknik i vardagen. Det anser it-ministern är en perfekt bakgrund som ordförande för den nya Digitaliseringskommisionen.

Jan Gulliksen har ett tufft uppdrag. Han ska föreslå vad som bör göras  för att uppnå de it-mål som regeringen klubbade i höstas i sin Digitala Agenda.

Kommissionen ska presentera sina förslag en gång om året fram till och med 2015. Första handlingsplanen ska vara klar i december. Högprioriterat för Anna Karin Hatt är en ökad it-användning i skolan.

Jan Gulliksen måste snabbt bestämma sig för vilka som ska bjudas in i kommissionen. Han är enda medlemmen än så länge.

Vilka tycker ni borde ingå i kommissionen? Skriv ner förslagen i kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt