Gulan ny it-makthavare

2012-06-08 13:32  
It-minister Anna-Karin Hatt väljer KTH-professorn Jan Gulliksen som ordförande för den nya Digitaliseringskommissionen. Foto: Andia Ghafouri

It-minister Anna-Karin Hatt väljer KTH-professorn Jan Gulliksen, ofta kallad Gulan, som ordförande för den nya Digitaliseringskommissionen. Vilka fler tycker ni borde ingå?

Jan Gulliksen är professor på KTH i människa-dator-interaktion och har länge intresserat sig för vanligt folks användning av teknik i vardagen. Det anser it-ministern är en perfekt bakgrund som ordförande för den nya Digitaliseringskommisionen.

Jan Gulliksen har ett tufft uppdrag. Han ska föreslå vad som bör göras  för att uppnå de it-mål som regeringen klubbade i höstas i sin Digitala Agenda.

Kommissionen ska presentera sina förslag en gång om året fram till och med 2015. Första handlingsplanen ska vara klar i december. Högprioriterat för Anna Karin Hatt är en ökad it-användning i skolan.

Jan Gulliksen måste snabbt bestämma sig för vilka som ska bjudas in i kommissionen. Han är enda medlemmen än så länge.

Vilka tycker ni borde ingå i kommissionen? Skriv ner förslagen i kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt