Galaxy S4 har landat

2013-03-15 09:20  

Samsungs nya toppmodell som visade upp i natt har fått ett bra mottagande. Det snackas mest om ögon- och geststyrningen.

Premiären för  nya ”Iphonedödaren” var satt till klockan 24, natten till fredagen. För första gången valde sydkoreanska Samsung att lansera sin nya toppmodell i New York. Det är de amerikanska konsumenterna som bestämmer vad resten av världen gillar numera. Så valet av plats överraskar inte. Men flera har redan skämtat om den överdådiga presentationen. ”Som en Hollywoodfilm”.

Den nya mobilen Galaxy S4 är lite större (skärm på 5 tum), och lite tunnare (7,9 mm) än Samsungs förra toppmodell. Modellen har två kameror, som kan användas samtidigt:  En på framsidan, och en på baksidan.

Men det som folk kommer att snacka om är de nya styrfunktionerna.

Det går att pausa videon man tittar på genom att flytta blicken bort från skärmen, och få filmen att börja igen när blicken återvänder.

Och bara genom att hålla fingret strax ovanför skärmen kan man läsa innehållet ett majl eller göra bilden man tittar på lite större.

Utan att röra skärmen kan man genom en snabb gest byta musikspår och scrolla en webbsida. "Om man är kletig om händerna exempelvis.."

Galaxy S4 ska också klara att översätta både tal och text. Exempelvis från kinesiska till engelska. Än så länge finns inte svenska med.

Att Samsung är världens största mobiltelefontillverkare är tydligt. I slutet av april kommer 327 operatörer i 150 länder ha modellen till försäljning.

Samsung förra toppmodell Galaxy S3 har sålts i över 50 miljoner exemplar.

Mer information finns hos Samsung.

Samsung Galaxy S4

Mått:

136,6 x 69,8 x 7,9 mm

Vikt: 130 gram

Nät: Upp till 4G LTE cat3 (100 Mbit/s nedladdning och 50 Mbit/s uppladdning)

Skärm: 4,99 tums Super Amoled med 1920 x 1280 pixel och 441 pixel per tum i pixeltäthet

Operativsystem: Android 4.2.2, Jelly Bean

Processor: 1,9 Ghz fyrkärnig processor från Qualcomm

Kamera: 13 megapixel med autofokus och fotolampa, främre med två megapixel

Wlan: Ja, Wifi

Sensorer: Accelerometer, ljussensor, digital kompass, proximity (närhetssensor), gyro, barometer, infraröd sensor för gester, termometer, luftfuktighet.

GPS: Ja, GPS och Glonass

Övriga anslutningar: NFC, MHL 2.0, Bluetooth 4.0

Minne: 2GB RAM, 16, 32 eller 64 gigabytes lagringsminne med plats för micro-sd-kort upp till 64 GB

Batteri: 2600 mAh

Källa: Mobil.se

Mer om: Samsung Galaxy S4

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt