Flextronics tar över WM-datas telebolag

2003-06-19 11:40  

Det knappt två år gamla telefonibolaget Effero, som ägs av de båda konsultföretagen WM-data och Volvo IT, säljs till telekomföretaget Flextronics Network Services.

Effero, som från början hette Kågeby Telekonsulting och var ett dotterbolag till WM-data, har specialiserat sig på att ta över driften av företagstelefoni, så kallad outsourcing.

WM-data och Volvo IT gjorde hösten 2001 upp om att Volvo IT skulle lägga in sin telefoniverksamhet i Kågeby Telekonsulting och i utbyte få 45 procent av aktierna.

Vlovo IT hade då sålt drift, administration och supporttjänster för fast och mobil telefoni till sina företagskunder medan Kågeby Telekonsulting var inriktat på projektledning, drift och administration av telesystem för sjukhus, kommuner, högskolor och dataföretag.

Bolaget döptes om till Effero och expanderade något, men inte mycket. Man startade med 40 anställda och har i dag 48 anställda.

Flextronics tar över samtliga aktier från Volvo IT och WM-data. Flextgronics skriver samtidigt ett samarbetsavtal med WM-data som innebär att WM-data säljer outsourcingtjänster åt Flextronics och att Flextronics tar över driften av WM-datas interna telefoni under tre år.

Om affären går i lås tar Flextronics över den 1 augusti.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt