Fansen hoppas på en Windows-8-dag i dag

2011-09-13 09:58  
På forumet Mydigitallife har en skärmdump av Windows 8 läckt ut. Kvaliteten på skärmdumpen är dålig. Men av allt att döma verkar det nya operativsystemet ha en användarvänlig grafik. Foto: Mydigitallife

I dag väntas Microsoft presentera ett nytt operativsystem. Windows 8 väntas vara väl integrerat med pekskärmsfunktioner.

Microsoft har tidigare tillkännagett att ett nytt operativsystem ska lanseras någon gång under 2012. Därutöver är det mest rykten som cirkulerar.

I dag är det dock många entusiaster som håller tummarna och hoppas att det nya operativsystemet Windows 8 presenteras på Microsofts BUILD-konferens i Kalifornien.

Förutom att Microsoft väntas ta efter Apple i designen inspireras de även av konkurrentens marknadsföringsstrategier.

Likt Apple har Microsoft skapat en hype kring eventet. Exakt vad som väntas berättas är fortfarande hemligt vilket skapat förväntningar och ett begär att få veta.

En första version av det nya operativsystemet visades upp för allmänheten i juni under en teknikmässa kallad All Things Digital D9 Conference.

Windows 8 uppgavs då påminna om Windows Phone OS för mobiltelefoner och det nya operativsystemet tros vara väl optimerat för pekskärmar.

Men mycket kan ha hänt sedan dess.

På forumet Mydigitallife har en skärmdump av Windows 8 läckt ut. Kvaliteten på skärmdumpen är dålig. Men av allt att döma verkar det nya operativsystemet ha en användarvänlig grafik.

På sajten Windows News samlas de senaste nyheterna och ryktena om det nya operativsystemet.

Eventet då det nya operativsystemet väntas presenteras inleds på tisdag eftermiddag amerikansk tid, klockan tre på natten svensk tid och kan ses live här.

Jonas Melzer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt