Ericsson köper tyskt antennbolag: ”Ingår i 5g-strategi”

2019-02-25 09:20  
Börje Ekholm, vd Ericsson, sa vid bolagsstämman i mars att Ericsson har en marknadsandel på ”uppemot 50 procent” vad gäller 5g-kontrakt.

Telekombolaget Ericsson köper tyska Kathreins antenn- och filteravdelning med cirka 4000 anställda.

Affären är en del i Ericssons 5g-strategi, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det här kommer att stärka möjligheten att vidareutveckla vår antennteknik, och är ett strategiskt viktigt steg för vår nätverksportfölj. I och med uppköpet förstärks bland annat vår kompetens när det gäller passiva och aktiva antenner, sa Börje Ekholm på måndagens presskonferens på Mobile World Congress.

Kathreins antenn- och filteravdelning kommer att ha Tyskland som bas även efter att uppköpet gått igenom, men tanken är att Ericsson ska kunna dra nytta av den nya kompetensen även i andra delar av världen.

– Vi kommer att öka personalstyrkan med 4 000 duktiga, kompetenta personer, dels inom forskning och utveckling, dels inom produktion och försäljning, fortsatte Börje Ekholm

Läs mer: Nokia presenterar nya monstermobilen Pureview 9

Oreviderade siffror visar att försäljningen inom den aktuella avdelningen uppgick till cirka 270 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 2 500 miljoner kronor, under 2018.

Affären väntas avslutas under tredje kvartalet i år.

Kalle Wiklund

Mer om: Ericsson 5G

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt