Ericsson fortfarande tvåa på mobilsystem

2015-11-12 07:05  
Foto: Jonas Ekströmer / TT

Ericssons nya partner Cisco är överlägset störst på routrar. Ericssons andel är bara en procent. På mobilsystemmarknaden är Huawei fortfarande störst, enligt nya siffror från analysföretaget Dell Òro

Under årets andra kvartal blev Huawei för första gången större än Ericsson på basstationer på mobilmarknaden.

Nu kommer färska siffror från kvartal tre från analysföretaget Dell Òro.

- Huawei är fortfarande störst, även om Ericsson tagit igen lite av försprånget eftersom efterfrågan i Kina är något svagare samtidigt som den är stabil i Nordamerika, uppger Stefan Pongratz, analytiker på Dell Òro för Ny Teknik.

Förklaringen är att Huawei har en stark ställning i Kina, medan Ericsson är överlägset störst i Nordamerika.

För årets nio första månader är Huaweis andel 30 procent på marknaden för radioacess för mobilsystem. Ericsson och Nokia (tillsammans med Alcatel-Lucent) delar andraplatsen med varsin andel på 27 procent.

Dell Òro har även släppt siffror för routermarknaden för årets första halvår. Ericssons nya strategiska partner Cisco är överlägsen etta. Men Huawei är starka även på denna marknad.

Ciscos andel är 47 procent, Alcatel-Lucent är tvåa med 14 procent, följt av Huawei med 13 procent. Ericssons andel är liten, bara 1 procent.

Ericsson är fram för allt aktiva på marknaden för så kallade kantroutrar (edge routers). Men även där är andelen liten, bara 2 procent, enligt Dell Òro.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

AI Pension

Debatt