Efter Trumps kritik – Apple investerar miljarder i Austin

2019-11-20 15:19  
Nu gör Apple investeringar i sin verksamhet i Austin i USA. På bilden Apples vd Tim Cook (höger) och Donald Trump till vänster. Foto: AP/TT

Apple investerar en miljard dollar, motsvarande nästan tio miljarder kronor, i en ny anläggning i Austin i delstaten Texas i USA. Det nya bygget sker i anslutning till en redan befintlig anläggning där bolaget tillverkar sina nya Mac Pro-datorer.

(Artikeln är uppdaterad)

Apple har i dagsläget 7 000 anställda i Austin. Den nya anläggningen som beräknas öppna 2022 ska initialt inhysa 5 000 med kapacitet att växa till 15 000 personer.

Bolaget expanderar även sina verksamheter i Boulder, Culver City, New York, Pittsburgh, San Diego och Seattle, enligt ett uttalande.

Under onsdagen besöker USA:s president Donald Trump Apple i Austin för att bli runtvisad av vd:n Tim Cook. Trump har tidigare kritiserat bolaget för att det har den mesta produktionen i Kina.

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt