Ebay-kunder skajpar direkt på auktionen

2006-06-20 23:00  

Auktionsfirman Ebay ska nu erbjuda sina kunder ip-telefoni via Skype. Tanken är att säljare och köpare snabbt ska få kontakt.

När Ebay förra året köpte ip-telefoniföretaget Skype för 20 miljarder var syftet med affären ganska uppenbar. Nämligen möjligheten för säljare och köpare att direkt kunna samtala om produkter som auktioneras ut.

Nu erbjuds den tjänsten till amerikanska säljare som kan bifoga en liten "Skype Me"-symbol vid sin produktbeskrivning. Sedan kan säljare och köpa kommunicera via chatt eller telefoni.

Vid premiären i veckan får 14 olika produktkategorier en Skypefunktion, exempelvis fastigheter, fordon och samlarobjekt som ofta är dyra eller kräver lite mer utförlig beskrivning än den som får plats på en webbsida, enligt nyhetstjänsten Techworld News.

Tidigare har säljare och köpare kunnat kommunicera via e-post som förmedlas av Ebay. I takt med att allt fler varor säljs till fasta priser finns enligt Ebay ett stort behov av mycket snabbare kontakt.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt