Den senaste elektroniken på Kistamässan

2014-04-08 15:34  

Nu har Swedish Electronics Event dragit igång på Kistamässan. Omkring 200 utställare trängdes under tisdagen för att locka besökarnas blickar med den senaste elektroniken.

Allt ifrån avancerad 3D-printing till apparater som jagar giftiga kemikalier på havets botten visas nu på Kistamässan i norra Stockholm.

Över 200 utställare med en omsättning gemensamt på någonstans runt 156 miljarder kronor, enligt organisatörerna, är på plats för att visa upp den senaste elektroniken.

Mässan anordnas fram till på torsdag och under dagarna kan besökarna lyssna på olika seminarier och presentationer.

– Under onsdagen hålls en presentation av Ericssons forskningschef som kommer att prata om 5G och den nya tekniken bakom, säger Magnus Eriksson, projektansvarig på Stockholmsmässan.

Det här är tredje gången som Swedish Electronics Event slår upp portarna. Tidigare har mässan hållits 2010 och 2012.

– Vi har ett startfält som är riktigt bra på årets mässa, säger Lena Norder, vd för branschorganisationen Svensk elektronik.

Hon säger att elektroniken hjälper till att göra vardagen lättare, säkrare och roligare.

Lena Norder säger att elektroniken möjliggör svaren på de stora utmaningarna.

Hon vill sammanfattningsvis att mässan ska handla om innovationskraft för konkurrenskraft. Hon vill belysa en bransch som annars kan komma lite i skymundan.

 

Niklas Svahn

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt