Datainspektionen granskar Izettle

2015-08-31 14:22  
Foto: Izettle

Betaltjänsten Izettle granskas av Datainspektionen efter klagomål. En kvinna i Stockholm hävdar att företaget olovligt kommit över hennes mejladress, skriver Dagens Nyheter.

– En av våra jurister har hört av sig till företaget för att få vet vad som har hänt och på vilken grund det har agerat, säger Catharina Fernquist, enhetschef på Datainspektionen, till TT.

Kvinnan som klagat besökte nyligen en restaurang i Stockholm och betalade i en kortläsare från Izettle. Efter några dagar fick hon ett kvitto hemskickat.

Av företaget fick hon svaret att hon lämnat sin mejlpostadress när hon första gången betalade via Izettle.

Nu undrar Datainspektionen om kvinnan lämnat sitt samtycke, vilka personuppgifter Izettle behandlar, vad uppgifterna används till, varifrån de hämtas in och vilket lagligt stöd företaget anser att det har.

Kvinnan hävdar själv att hon aldrig lämnat sin adress till företaget.

– Men det måste hon ha gjort, jag kan inte förklara det på något annat sätt. Vi har enbart mejladresser till kunder som uppgett dem frivilligt för att de vill ha kvitton mejlade till sig. Vill man inte lämna ifrån sig sin mejladress så slipper man, och man kan avregistrera sig också. Och vi kan inte få adresserna på något annat sätt, säger Sven Grundberg, pr-chef på Izettle, till TT.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Izettle

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt