Bostadssajten beräknar ny restid till jobbet

2008-01-30 12:00  
Anders Kyhlstedt

Den nya svenska bostadssajten Booli.se räknar nu ut hur lång restid det är exempelvis mellan jobbet och en bostad som är till salu. Funktionen hör till sådana som efterfrågats av användare sedan sajten lanserades i december.

Förutom funktionen med beräkning av restid, som kräver att man registrerar sig på Booli, finns nu även så kallad RSS - den teknik som gör att användare hela tiden kan se senaste nytt på webbsajter i en så kallad RSS-läsare.

Booli sammanställer alla bostäder till salu på marknaden och är ett exempel på web 2.0, vilket brukar betyda avancerad och lättanvänd webbteknik, i kombination med att låta användarna påverka innehållet.

Sedan starten i december finns endast bostäder i Stockholm med, men enligt Anders Kyhlstedt, medgrundare till Booli, kommer flera större regioner de närmaste veckorna.

Nytt är också att ett par mäklare nu aktivt stöder sajten genom att lägga ut mer detaljerad information om sina objekt på Booli.

Bland grundarna av Booli finns förutom Anders Kyhlstedt entreprenören Daniel Kaplan, vd Peo Nilsson, teknikchef Michael Ericsson samt styrelseledamoten Michael Casselbrant.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt