Bättre än väntat för Tele2

2016-04-21 07:41  
Foto: Charlie Bennet

Mobiloperatören Tele2 redovisar en vinst före skatt på 504 miljoner kronor för första kvartalet 2016. Det kan jämföras med vinsten på 675 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 270 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen för bolaget, som ingår i Stenbecksfären, uppgick till 6 446 miljoner kronor, jämfört med 6 511 miljoner kronor ett år tidigare.

"De trender vi såg under fjärde kvartalet förra året satte även sin prägel på första halvan av det här kvartalet. den svenska marknaden är mycket konkurrensutsatt", skriver vd Allison Kirby i en kommentar, och pekar särskilt på företagsmarknaden.

Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar (ebitda) uppgick till 1 226 miljoner kronor, jämfört med 1 428 miljoner kronor första kvartalet 2016. Här låg förväntningarna på 1 168 miljoner.

Som förklaring till det sjunkande rörelseresultatet anger bolaget mobillanseringen i Nederländerna, men också för Sverige var ebitda sämre.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt