Årets julklapp ett lyft för svenska företaget

2016-11-22 11:33  

Vr-glasögon är årets julklapp. För Linköpingsbolaget XM Reality innebär det också goda nyheter.

XM Reality arbetar med lösningar för hur anställda inom industrin kan få handledning på distans med hjälp av smarta glasögon och förstärkt verklighet: ar. Niklas Rengfors är marknadschef.

Påverkar valet av vr-glasögon som årets julklapp er?

– Absolut, det gör det, i och med att vi är inom segmentet smarta glasögon. Det här ökar medvetenheten om smarta glasögon, säger han.

Att en viss teknik, som vr-glasögon, används privat för att spela datorspel kan påverka även industrin, menar Niklas Rengfors

Läs mer:

Läs mer: Årets julklapp utmanar verkligheten

– Det kommer ut en ny generation på arbetsmarknaden som är uppvuxna med den här typen av teknik. Lösningar kommer att tas fram så man lättare kan använda den i sitt dagliga arbete, dels kan det vara något som lockar till sig yngre personal.

Själv har han erfarenhet av hur datorspel kan vara en fördel för affärerna:

– Pokémon Go gav intresset för XM Reality och ar en skjuts. Intresset har ökat vilket märks framförallt när man möter kunder så kan folk anamma det betydligt snabbare. ar, eller förstärkt verklighet är lite abstrakt, men Pokémon Go illustrerar det väldig bra.

Vilken intressant teknik tror du vi kommer att se inom vr och ar?

– Företaget Magic Leap, som stora aktörer som Google, har investerat stora summor i, kommer potentiellt att komma ut med spännande saker. Hololens verkar också ha spännande saker på gång, säger Niklas Rengfors som också erkänner att han gärna skulle se ett Sony Plasystation vr bland sina julklappar.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Vr och ar

Vr, Virutal Reality = Virtuell verklighet. Användarens ser en helt annan miljö än omgivningen.

Ar, Augmented Reality = Förstärkt verklighet, användaren ser sin omgivning men med tillägg som till exempel animationer, bilder eller filmsekvenser

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt