Anonymous sänker första sajten efter Charlie Hebdo

2015-01-12 10:06  

Hackernätverket Anonymous lovade att knäcka extremisters hemsidor efter den blodiga attacken mot Charlie Hebdo.<br/> Nu har första sajten släckts ned.

Efter det blodiga angreppet mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo i Paris där 12 personer omkom och ytterligare 5 avled som följd av attacken, reagerade hackernätverket Anonymous.

En fransk grupp inom det löst sammansatta hackernätverket publicerade en deklaration och startade ett twitterkonto efter attacken där man hotade att angripa extremister.

Den första sajten som släcktes ned blev forumet Ansar al Haqq och error-meddelandet lades upp på Anonymous twitter. Sidan gick offline och besökarna skickades vidare till sökmotoren Duck Duck Go, skriver ibtimes.co.uk.

I en Youtube-video uppgav hackernätverket att en attack mot yttrandefriheten är en attack mot Anonymous.Följ Ny Teknik på Facebook!

Frida Sjödin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt