54 Uberförare har upptaxerats

2016-08-19 10:24  
Hittills har 54 personer upptaxerats i Skatteverkets granskning av personer som kör för Uber. Foto: Alamy

Skatteverket har inlett en hårdgranskning av personer som kör för taxitjänsten Uber. Hittills har 54 personer upptaxerats, och fler lär det bli, skriver Dagens industri.

– Vi är precis i början av processen. Detta kommer säkert att pågå hela hösten, säger Susanna Bengtsson, som ansvarar för Skatteverkets kontroll av taxibranschen, till DI.

Förarnas arvoden slussas via Ubers dotterbolag i Nederländerna och är utom räckhåll för svenska myndigheter. Men Uber har gett Skatteverket inkomstuppgifter för samtliga förare och företag som använde tjänsten i Sverige förra året, vilket resulterat i upptaxeringarna, varav en del varit kraftiga.

En person hade exempelvis redovisat en total inkomst på 4 700 kronor för 2015, men hade kört över 4 000 resor och upptaxeras med 114 000 kronor av Skatteverket.

 

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev om it och telekom!

Mer om: Uber Skatteverket

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer