”Tellus Tower ett patetiskt skrytbygge”

2013-08-29 10:04  

LÄSARKOMMENTARER. Märkligt, bevisligen smart, patetiskt.<br/>Förslaget om en ny skyskrapa, Tellus Tower, vid Telefonplan väcker läsarnas engagemang.

”Det är mycket glädjande att Stockholm fortsätter att växa och det möts med nya spännande projekt. Tellus Tower kommer bli ett landmärke för Stockholm i den moderna stadsdelen Telefonplan”. Det sade finansborgarrådet Sten Nordin (M) i samband med att det senaste förslaget på en skyskrapa vid Telefonplan lanserades i början av veckan. Tellus Tower har projektet döpts till och säljs in som norra Europas högsta bostadshus med sina 75 våningar och 225 meter.

Frågan är om läsarna håller med om den högtflygande beskrivningen?

”Lägg pengar på nåt vettigt istället för sånt här flum” konstaterar signaturen 08. Läsaren Jeppe är inne på samma spår och kallar projektet för ett patetiskt skrytbygge.

Henrik O skriver ”Barnsligt och okunnigt av Sthlms politiker”. Han frågar sig om skyskrapan verkligen kommer att passa in i stadsbilden. Inte minst eftersom Telefonplan är en förort.

Han får dock mothugg av signaturen Bängt som skriver: ”Om man placerar ytterligare 350 lägenheter på en väldigt liten yta så kommer det ju i princip att bli en stad. Frågan om den då passar in i stadsbilden blir närmast bakvänd, då stadsbilden skapas av byggnaden i sig”

Det finns även andra positiva reaktioner bland läsarna. Anders frågar sig varför folk så ofta klagar på skyskrapor. ”När många människor ska vistas på en liten yta så är det ju bevisligen smart att bygga på höjden - det är ju bara tråkigt att man inte har gjort det tidigare i någon större utsträckning. Att byggnaderna ser lite konstiga ut när de står helt fristående är helt naturligt - när det inte finns några skyskrapor tidigare så måste ju någon vara först med att stå ensam.”, skriver han.

Några av läsarna kommer också med förslag på alternativa namn till Tellus Tower. Nisse föreslår Fawlty Towers, medan signaturen EarlGreen föredrar Telefonstolpen. Det är det ”Givna namnet på en stolpliknande byggnad vid Telefonplan…”.

Avslutningsvis uppmärksammar signaturen Mårten politikernas behov att skapa landmärken:

”Jag tycker dessutom de bör placera en staty i brons föreställande kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin längst opp, då blir det dessutom några meter högre.”.

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer