Bygg

Svenskt fältkök testas på Haiti

Det nya svenska fältköket på Haiti har kapacitet på cirka 200 gäster mot tidigare ett 30-tal. Maten lagas av Tonni från Danmark (längst till vänster), Jolene från Haiti, Knut från Norge, Gina från Haiti och Per-Niklas Ulin.

Ett bra fältkök är viktigt om hjälparbetet ska fungera vid en katastrof. På Haiti testas just nu ett nytt svenskt kök, utvecklat av kocken Per-Niklas Ulin.

Publicerad

Tidigare arbetade Per-Niklas Ulin som kock på dåvarande Räddningsverket och hann med att tjänstgöra i Indien, Afghanistan, Sumatra och Pakistan.

Utrustningen som han skeppades i väg med bestod ofta av gamla spisar från svenska armén, kombinerat med kastruller och andra kokkärl anpassade för ett svenskt radhus.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här