Stundade arbetskraftsbrist i Stockholm

2010-11-05 08:47  

Byggföretagen i Stockholm skriker efter arbetskraft. Och värre blir det, enligt Konjunkturinstitutets Stockholmsbarometer.

Tillväxten i Stockholm är starkast i landet och företagen har sedan i somras börjat nyanställa på allvar – inte minst inom byggbranschen.

”Företagen noterar kraftigt ökat byggande och 79 procent av dem anser att orderstocken ökar. Orderstocken, byggandet och anbudspriserna förväntas fortsätta öka kraftigt under fjärde kvartalet” skriver Konjunkturinstitutet i ett pressmeddelande.

I och med stora projekt som Nya Karolinska Solna och Arenastaden och framförallt det faktum att bostadsbyggandet tagit fart tilltar behovet av arbetskraft.

Redan idag uppger 45 procent av byggföretagen i Stockholm att de har brist på arbetskraft. För ett halvår sedan var den siffran nio procent.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer