Prisas för ekologiskt byggande

2011-11-17 09:04  
"Vinnaren av det första kvinnliga hantverkarstipendiet är inte bara en oerhört skicklig hantverkare. Hon har också bestämt sig för att bygga ekologiskt" säger Jessica Löfström, vd på Expandera Mera, om Årets kvinnliga hantverkare Sara May Kahl. Foto: Linda Nohrstedt, bild från prisutdelning: Hornbach

Sara May Kahl är årets kvinnliga hantverkare. Hon belönades för sin skicklighet och sina ambitioner att bygga ekologiskt

Det nya Kvinnliga hantverkarstipendiet har instiftats av Hornbach, Expandera Mera och Hem & Villamässan. De fick drygt 200 nomineringar, men överlägset flest nomineringar fick Sara May Kahl från Falun.

– Vinnaren av det första kvinnliga hantverkarstipendiet är inte bara en oerhört skicklig hantverkare. Hon har också bestämt sig för att bygga ekologiskt, berättade Jessica Löfström, vd på Expandera Mera, och påpekade också att Sara May Kahl generöst nog hade nominerat åtta andra hantverkare.

Sara May Kahl är 26 år och arbetar som snickarlärling på Falu Allbygg. På fritiden ägnar hon sig om att bygga om ett uthus på sin gård till lägenhet med hållbara ekologiska metoder, ett arbete som hon också bloggar om.

Förutom äran belönades hon med ett stipendium om 20 000 kronor.

– Jag är jättestolt och glad över priset, speciellt sedan jag har läst alla nomineringarna, säger hon.

Läs resten av artikeln på tidningen Byggvärldens nätupplaga

Linda Nohrstedt

Mer om: Bygg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer