Hela huset skrivs ut i 3D

2013-03-14 09:49  

I Amsterdam ska ett helt hus byggas i 3d. Det har lokala arkitekter meddelat.

Det är DUS Arkitekter som ska printa ett helt kanalhus på plats i norra Amsterdam, med start detta år, skriver tidningen Dezeen. För att kunna göra det ska arkitektbyrån använda sig av en cirka 3,5 meter hög printer, kallad Kamermaker.

Huset ska printas bit för bit med apparaten, men innan arbetet sätter igång på allvar ska en modell av huset, i skala 1:20, skrivas ut på försök.

Materialet, planeras variera mellan de olika rummen, men ska bland annat bestå av återvunna plastflaskor eller potatisstärkelse.

DUS Arkitekter hoppas med detta projekt bli först i världen med ett 3d-printat hus, men samtidigt planeras det på flera håll för 3d-hus, till exempel i Storbritannien.

<iframe width="468" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/o7qut2GepEU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer