Google knyter band med amerikanska försvaret

2016-03-03 08:47  

Ordföranden i Googles moderbolag Alphabet ska lära det amerikanska försvaret att bli lika påhittigt som Silicon Valley.

Tidigare Google-vd:n Eric Schmidt, numera ordförande i Googles moderbolag Alphabet, blir ordförande i ett nytt innovationsråd på amerikanska försvarsdepartementet, Department of Defense. Målet med rådet är att Pentagon och det amerikanska försvaret ska lära sig hur it-branschen arbetar med innovation.

I ett pressmeddelande från departementet sägs att försvaret hoppas kunna lära sig av it-industrin när det gäller saker som dataanalys, att ta fram snabba prototyper och att utveckla produkter stegvis. Däremot ska rådet inte syssla direkt med att planera militära operationer eller militär strategi.

I rådet ingår förutom Eric Schmidt även USA.s försvarsminister Ashton Carter. Totalt ska upp till tolv personer ingå i rådet. Enligt pressmeddelandet ska medlemmarna representera ett tvärsnitt av USA:s mest innovativa bolag.

Via Alphabets dotterbolag Boston Dynamics har Eric Schmidt redan amerikanska försvaret som kund och samarbetspartner. Företaget har fått mycket uppmärksamhet bland annat för sina robotar Big Dog och Spot som utvecklas för att kunna fungera till exempel som bärhjälp till soldater i krig. Se filmen på Big Dog ovan.

  

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL