Varför blir parabol-mottagningen sämre efter Rapport?

2015-10-22 14:01  

TEKNIKFRÅGAN. Varför klarar min parabol-tv bara vissa kanaler och program när vädret är dåligt? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga.

Läsarfråga:

En sak jag har funderat på och som jag inte kan få svar på är: Om jag sitter och kollar på TV via min parabol så händer det ibland att det är dåligt väder. Om det är riktigt mycket moln så slutar vissa kanaler att fungera. Min fråga är varför? Alla kanaler kommer så vitt jag vet från samma satellit. Så varför kan vissa ta sig genom molnen och andra inte?

Ytterligare konstigt är att om jag har kollat på Rapport eller Aktuellt så funkar det, och stannar jag kvar efter nyhetsprogrammets slut så blir kvalitén på utsändningen sämre på programmet efter Rapport. Har man bättre kräm i Rapport än programmet som kommer efter?

Jag vet hur man justerar parabolen så vi kan skippa de svaren, tack.

/Rickard Rehnberg

 

Vet du svaret på frågan?

Mejla till teknikfragan@nyteknik.se eller svara i kommentarspalten nedan. Det är ni läsare som både frågar och svarar i Teknikfrågans spalter.

 

Har du nya intrikata frågor? Mejla till teknikfragan@nyteknik.seFölj Ny Teknik på Facebook!

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev

Charlotta von Schultz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt