Surfa efter ett flygplan

2016-01-20 09:33  
En prototyp av flygbrädan med en docka som pilot har testats och dokumenterats i en video. Foto: Wyp Aviation

På en vingformad bräda ska det bli möjligt att flyga efter ett bogserande plan.

Den amerikanska flygingenjören Aaaron Wypyszynski har uppfunnit en ny brädsport som liknar skateboard, wakeboard och snowboard. Men nu handlar det inte om att glida fram på asfalt, vatten eller snö. Med Wingboard flyger man i luften bakom ett bogserande plan, skriver Aaaron Wypyszynski på sitt företag Wyp Aviations webb.

Den vingformade brädan är försedd med små hjul som gör att den kan startas från marken. Men för landning får piloten kliva av brädan och segla till jorden med fallskärm tillsammans med brädan som även den har en egen fallskärm.

För att testa konceptet har Aaaron Wypyszynski byggt en modell i skala 1:2,5 av vingen och en människoliknande docka som han nu flugit och dokumenterat i en video.

Nästa steg blir att bygga en prototyp i full skala. För det söker han nu finansiärer som är beredda att satsa motsvarande 2,3 miljoner kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL