Mobil för flygnördar

2012-04-17 14:46  
Mobilen har det preliminära namnet "Boeing Phone".

Flygplanstillverkaren Boeing utvecklar en supersäker mobil som ska vara billigare än konkurrenterna.

Boeing är mest känt som flygplansbyggare. Men företaget är även en stor tillverkare av utrustning för rymd- och försvarsindustrin.

Den senaste aviserade produkten är en mobiltelefon.

– Förmodligen är vi det första storföretaget i flyg- och försvarsindustrin som kommer att erbjuda en kommunikationsapparat som använder mobilnät, säger Roger Krone, som är chef för Boeing Network and Space Systems, till National Defence Magazine.

Mobilen som har arbetsnamnet ”Boeing Phone” ska lanseras senare i år men det är ännu inte bestämt om den då ska bära företagets namn.

Mobilen ska designas för att erbjuda hög säkerhet med avancerad kryptering.

- Konkurrerande liknande mobiler kostar ofta över 100 000 kronor, men vi siktar mot ett mycket billigare pris, säger Brian Palma från Boeing till National Defence Magazine.

Operativsystemet som valts är Android.

- Användarna av dessa högklassiga mobiler vill kunna använda populära applikationer och samtidigt veta att deras apparat är säker, säger Brian Palma.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt