Här får du världens bästa utsikt

2015-12-14 12:44  
Kupolen med svängbara säten ger en 360 graders utsikt. Foto: Windspeed Technologies

En kupol på flygplanskroppen ska erbjuda passagerare en vidunderlig utsikt.

Trots de små rutorna kan en fönsterplats på flygplanet ge fina vyer över städer och landskap. Nu vill företaget Windspeed Technologies erbjuda en utsikt för passagerare som till och med överträffar det som piloterna ser. Företaget har utvecklat och patentsökt en genomskinlig kupol med svängbara sittplatser som placeras på flygplanskroppens tak.

 Enligt Windspeeds webbplats kan kupolen monteras på såväl stora passagerarplan som små privatjet. För de större planen förslås två säten medan de mindre planen får nöja sig med ett.

För att nå kupolen finns flera olika lösningar som en hiss som lyfter säten till kupolen eller en trappa som leder dit.

Windspeed har även olika förslag om hur stolarna kan användas. Det lyxigaste är att passagerare bokar platserna för hela resan medan ett för passagerarna billigare alternativ är att sätena bara reserveras för en del av tiden vilket gör att fler kan få avnjuta utsikten.

Enligt Gizmodo har redan en flygplanstillverkare visat sitt intresse för bygga ett plan med Winsdspeeds konstruktion som döpts till Skydeck.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt