Izettle: ”Marknaden är oändlig”

2015-11-11 06:29  
Jacob de Geer. Foto: Ola Söderlind

Sent på tisdagskvällen fick betallösningsbolaget Izettle, genom vd:n och medgrundaren Jacob de Geer, ta emot priset som årets vinnare i Sweden Technology Fast 50. "Det är fantastiskt roligt", säger han.

Priset delades ut av Deloitte och Affärsvärlden i Stockholmsbörsens lokaler på Tullvaktsvägen 15 i Frihamnen, Stockholm. Izettle som ökat omsättningen med över 30 000 procent på fyra år tog hem segern och satte nytt tillväxtrekord.

- Vi har en fantastisk produkt för ett segment som inte kan få tag på den här typen av vara från något annat håll och marknaden är oändlig, säger Jacob de Geer.

Hur mycket kan ni växa under det kommande året?

- Vi räknar med att hålla den här tillväxten som vi sett under de senaste åren så några hundra procent borde vi klara av.

Under 2014 nästan trefaldigade Izettle omsättningen till 190 miljoner kronor, upp från 77 miljoner året innan. Bolaget värderas till drygt fyra miljarder kronor.

Läs mer:

Läs mer: Här är årets största teknikraket

Fast 50 - tolfte upplagan

Deloitte och Affärsvärlden delar årligen ut en ­utmärkelse till de 50 snabbast växande teknikföretagen ­i Sverige. Bolagen …

… ska ha bedrivit verksamhet under de senaste fyra åren och vara svenskt. Svenska dotter­bolag eller divisioner till utländska företag kan inte kandidera.

… utvecklar äganderättsskyddad teknik som utgör en väsentlig andel av företagets nettoomsättning.

… tillverkar teknikrelaterade produkter.

… lägger en stor del av sina resurser på forskning och teknikutveckling.

… har en nettoomsättning som över­stiger 50 000 euro för basåret och 1 miljon euro för slutåret.

Tidigare fanns även kategorin Rising Stars, för yngre och mindre bolag. Från och i år finns endast kategorin Fast 50.

Ola Söderlind

Mer om: Izettle

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt