Enkelt öppna appbutik med Appland

2015-04-13 23:00  

33-LISTAN. Med Applands plattform kan vilket företag som helst enkelt öppna en egen appbutik. Bland de som nappat finns Kodak och Caterpillar.

– Företag runt om i världen inse att det inte bara är Google och Apple som kan sälja digitalt innehåll, säger Jonatan Redvik, grundare och vd.

Bland kunderna finns bland andra Caterpillar och Kodak som vill erbjuda rätt appar till sina slagtåliga respektive fotoinriktade telefoner. Andra exempel är abonnemangsupplägg i samarbete med Sydamerikanska operatörer, där slutanvändaren betalar en fast månadsavgift och får tillgång till ett urval av spel, och en appbutik i Saudiarabien en muslimsk inriktning.

I Applands plattform finns betallösningar och andra grundläggande funktioner som delas mellan alla butikerna, men också ett stort utbud av appar att fylla dem med.

– När vi förhandlar med utvecklarna om att ha med deras appar i våra butiker är det givetvis en fördel att kunna visa att det finns möjlighet att inte bara vara med i en utan i många nya butiker.

Med den tekniska plattformen på plats ligger fokus nu på expansion, sannolikt genom en etablering i San Francisco.

Ett tiotal butiker finns i drift idag, ytterligare 30 är på gång. Dessutom siktar Appland bortom mobiltelefoner. Appar ska installeras i smarta klockor, smarta tv-apparater och bilar. Alla dessa plattformar behöver en distributionskanal för innehåll – och där vill Appland hjälpa till att bygga många butiker.

Appland

Gör: Plattform för appbutiker.

Ort: Göteborg.

Startår: 2011.

Anställda: 12.

Omsättning 2014: 5 Mkr.

Riskkapital: 11 Mkr.

Huvudägare: Grundaren.

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt