ANNONS FRÅN ATRIUM LJUNGBERG

Innovation och charm sätter Sickla på kartan

Det industrihistoriska arvet har satt sin prägel på Sickla som har utvecklats till levande stadskvarter med själ och charm. Innovativa företag sida vid sida med kultur, bostäder och handel gör Sickla till en av Stockholms mest spännande stadsdelar.

Publicerad Uppdaterad

De senaste decennierna har Sickla förvandlats från industriområde till levande stadskvarter. Det industrihistoriska arvet har satt sin prägel på hela platsen. Vackra tegelbyggnader har bevarats och i Sickla finns en blandning av gammalt som möter nytt.

Namnen på byggnader som Dieselverkstaden, Luftverkstaden, Monteringshallen och Formalinfabriken påminner om platsens historia. Idag rymmer Dieselverkstaden ett av Sveriges mest besökta kulturhus med bibliotek, scener, biograf och klätterhall. I Monteringshallen finns ateljéer för hantverk och design samt café.

Många företag har etablerat sig i området, vägg i vägg med restauranger och butiker. Idag är Sickla en hubb för arbetsplatser på sydöstra sidan om Stockholms innerstad. Här kan små företag växa sida vid sida med globala bolag. I Sickla ligger Atlas Copcos internationella huvudkontor samt Stora Ensos innovationscenter för biomaterial. I den innovativa gymnasiegallerian ryms även fyra gymnasieskolor med inriktning på entreprenörskap, design och kultur.

Bakom utvecklingen av Sickla står fastighetsbolaget Atrium Ljungberg.

– Sickla är ett av våra mest prioriterade områden. Vår ambition är att utveckla Sickla till en förlängning av Stockholms innerstad, säger Håkan Hyllengren, affärsutvecklingschef Sickla, Atrium Ljungberg.

Just nu byggs den gamla tapetfabriken om till hotell och senare i år öppnar Curanten, ett helt hus för vård och hälsa, med allt från vårdcentral till babysim. På Nobelberget byggs bostäder och här omvandlas den gamla Formalinfabriken till en mötesplats där kontor blandas med kultur och kreativitet. Snart tas också det första spadtaget för det som planeras bli ett av Stockholms nya landmärken, en 23 våningar hög byggnad för kontor, restaurang och tunnelbaneuppgång. Sickla är idag en knutpunkt för kollektivtrafiken med både Tvärbana, Saltsjöbana och bussar, något som förstärks ytterligare när nya tunnelbanan kommer.

Hållbarhet är ett viktigt inslag i omvandlingen av Sickla. Här har 4500 kvadratmeter solceller installerats, vilket skapar Stockholms största solcellsanläggning.

I Sickla kan man även köpa kvartersodlade grönsaker direkt från en container med hydroponisk odling.

– Företag vill också kunna erbjuda sina medarbetare en hållbar och aktiv livsstil. Närhet till både Hammarbybacken, Sickla kanal och Nackareservatet är något många uppskattar, avslutar Håkan Hyllengren.

Faktaruta

Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar fastigheter. Vi fokuserar på att utveckla attraktiva stadsmiljöer med ett blandat innehåll såsom kontor, handel, boende, service, kultur och utbildning. Sickla är ett av Atrium Ljungbergs största utvecklingsområden. Här byggs hotell, kontor, bostäder och nya mötesplatser. Sickla är en knutpunkt i kollektivtrafiken och får framöver även tunnelbana.
För mer information kontakta hakan.hyllengren@al.se.
Läs mer på: www.al.se