ANNONS FRÅN EPIROC

Hon är tekniskt ansvarig för Epircos kraftfulla lastare

Från examensarbete till en tillsvidareanställning och tekniskt ansvarig för Epirocs internationella produkt Häggloader. Möt Caroline Nilsson, en av Epirocs ingenjörskvinnor.

Publicerad Uppdaterad

Epiroc tar fram maskiner för både ovan och under jord och är en ledande produktivitetspartner till gruv- och infrastrukturindustrin. Företaget tillämpar den senaste tekniken för att utveckla och producera innovativa, säkra och hållbara borriggar samt utrustning och verktyg för bergbrytning och anläggning. Caroline Nilsson har arbetat på Epiroc i drygt tre år och trivs med sin tjänst som fordonsansvarig där hon bland annat är tekniskt ansvarig för gruvmaskinen Häggloader som främst används till tunnelprojekt inom gruv- och infrastruktursektorn. En del av hennes arbetsuppgifter utgörs även av tjänsteresor där hon besöker gruvor och kunder ute i världen.

– Tyvärr har resorna inte blivit av på senaste i och med pandemin. Men annars är det jätteroligt att få möjlighet att träffa kunder och se produkten på plats. Jag gillar att diskutera olika tekniska lösningar och att få utvärdera ny teknik på maskinen, säger Caroline.

Examensarbete ledde till jobb

Hennes första kontakt med Epiroc inträffade under hennes maskiningenjörsutbildning i samband med att hon skulle skriva sitt examensarbete. Epiroc erbjuder nämligen exjobb inom flera olika områden.

– När jag hade studerat färdigt sommarjobbade jag som konstruktör på Epiroc, vilket var lärorikt. Efter sommaren arbetade jag på ett annat företag i drygt ett år men kände att jag gärna ville tillbaka till Epiroc. Jag ansökte om jobb och fick återigen en tjänst som konstruktör, vilket senare ledde till min tjänst idag som fordonsansvarig. Det bästa med Epiroc är alla härliga kollegor som har ett bra samarbete – vi tror på varandra och hjälps åt. Det är en trygg arbetsplats, säger hon.

Stora utvecklingsmöjligheter inom företaget

Epiroc erbjuder flera lokala men också internationella utvecklingsmöjligheter. Den huvudsakliga produktutvecklingen och tillverkningen sker i Sverige, USA, Kanada, Kina och Indien men företaget har även flera säljbolag runt om i världen.

– Det finns stora möjligheter att utvecklas internt. Företaget erbjuder både interna utbildningar och praktik, och skulle man vilja testa en helt ny roll finns det flera olika tjänster att söka inom företaget. För att främja att kvinnor ska söka ledarpositioner inom företaget finns också olika mentorskapsprogram, berättar Caroline.

Variation främjar verksamheten

Företaget arbetar aktivt för ökad mångfald och integration då de anser att diversifierade team är mer effektiva och bidrar positivt till verksamheten. Caroline tycker att Epiroc har en tydlig värdegrund och att företaget arbetar med att lyfta kvinnor i branschen.

– Epiroc jobbar aktivt med frågor kring hur vi ska vara som företag och mot varandra. Både jag och företaget anser att det är viktigt att arbeta med företagskulturen – lokalt och globalt. Det gör verkligen skillnad för en trivsam miljö. Epiroc har uttalade mål för att öka mångfald vilket är viktigt för mig som kvinna i en yrkesgren dominerad av män, säger Caroline Nilsson.

Annonsinformation:

Epiroc är ett svenskt världsledande företag som tillverkar innovativa borriggar och anläggningsutrustning som används i allt från villaträdgårdar i Ljungskile till Slussenprojektet och gruvorna i Kiruna. Företaget grundades i Stockholm och har en hängiven personal som hjälper och samarbetar med kunder i fler än 150 länder. Vill du veta mer om Epiroc? Läs mer här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.