ANNONS FRÅN FASTLY

Hemligheten bakom bildoptimering är edge-teknik

Eliminera manuell förbehandling av bilder och stigande kostnader för infrastruktur med en molnbaserad lösning för bildoptimering. Läs vidare hur du får en anpassad Fastly-analys på var du kan göra besparingar.

Publicerad Uppdaterad

Bildoptimering är inte längre något som kan förbises av företag som är beroende av sina webbplatser och appar. Bilder som tar lång tid att ladda försämrar användarupplevelsen och skapar ett bestående och negativt första intryck som är svårt att göra sig av med. För de som leder IT-verksamheten på företag, komplicerar bristen av bildoptimering de interna arbetsflödena och leder till högre kostnader för infrastruktur. Samtidigt kan deras webbplats uppfattas som trög och långsam. En edge-cloud plattform gör det möjligt att effektivisera hur du omvandlar, cachar och levererar ditt innehåll för att ge internetanvändare bandbreddseffektiva bilder oavsett vilken typ av enhet de använder.

Undersökningar visar att 39 procent av användare slutar att interagera med en webbplats om den tar för lång tid att ladda. Visuella element utgör i dag hälften av innehållet för en genomsnittlig webbplats, vilket gör sömlös rendering av innehåll till en nödvändighet – och det kommer bara att bli viktigare. Under de kommande fem åren kommer 75 procent av internetanvändarna enbart besöka webbplatser via telefonen, men genomsnittet för webbplatser är att de för närvarande laddar 87 procent långsammare i mobilen än på en dator. När så mycket innehåller konkurrerar om användarnas begränsade uppmärksamhet kan även små skillnader i prestanda ha en enorm inverkan på engagemang och tillväxt.

Traditionella strategier håller tillbaka företag

Bildoptimering involverar minskning av filstorlekar för att förbättra sidinläsningstiden, att spara på utrymme och på slutanvändarens bandbredd och kan också förbättra en webbplats SEO rankning. Standardstrategin är att skapa bilderna i olika upplösningar för de vanligaste enheterna på förhand och spara dem centralt eller på en specifik lagringsplats där de hämtas vid behov. Att skapa olika varianter av varje bild är bara en tillfällig lösning. Den rådande trenden med allt fler typer av enheter kombinerat med allt högre upplösningar innebär att du kommer att behöva ett ständigt växande urval av versioner av en och samma bild. Det kommer snabbt att kräva stora mängder lagringsutrymme. Förbehandling är också en repetitiv och simpel aktivitet. Den skapar en risk för att människor begår misstag och är en ineffektivt användning av utvecklarresurser. I takt med att varianterna blir fler ökar lagringskostnaderna och egresskostnaderna för att hämta varje bild börjar bli begränsande.

Jakten på enkelhet, snabbhet och kontroll

Det finns potentiella lösningar för företag som är ute efter att optimera sina bilder och förbättra innehållsleveransen. Lösningar som har olika för- och nackdelar. Open source-verktyg kräver ingen licens, men de löser inte alltid problem i form av tidskrävande arbete eller lagringsbrist. Företag måste fortfarande hantera arbetsflödet för bilder – från att konfigurera lösningen med öppen källkod till att underhålla den. Dessutom är bildoptimering inte billig i drift, och kostnaderna för system, leverans och lagring gör att företag ser sig om efter mer kostnadseffektiva lösningar. Specialiserade bildtjänster automatiserar optimeringsprocessen, men komplicerar ditt system, orsakar större fördröjningar och ger teamet en ny leverantör att hantera. Kunder som exempelvis använder ett CDN behöver bestämma vilket innehåll som skickas vart. Bilder måste då hanteras av en leverantör medan annat innehåll sköts av en annan leverantör. Att hantera flera leverantörer kräver mer tid och större interna resurser, och många företag föredrar att allt hanteras av en och samma leverantör. Vissa CDN:er kan hantera processen för bildoptimering automatiskt. CDN:et cachar innehållet och lagrar det i ett servernätverk, och användarna tar emot filerna från den server som är närmast dem geografiskt. Det reducerar fördröjningen och sänker inläsningstiderna, men CDN:er har vanligtvis gett utvecklare begränsad kontroll och insyn. Så hur ser dina alternativ ut? Företag behöver modern CDN-funktionalitet som levererar bilder snabbt och samtidigt minskar kostnaderna samt ökar medarbetarnas produktivitet. Det är där en edge-cloud plattform kommer in i bilden. Plattformar som Fastly erbjuder en ny typ av lösning och levererar bilder från kanten av molnet med edge-teknik. Att hantera bildkonvertering i kanten av internet, och närmare dina kunder, leder till mindre fördröjning vid omvandling och leverans av bilder, enklare arbetsflöden och minskade kostnader för infrastruktur.

Omdefiniera edge-optimering

Om din webbplats har ett stort antal dagliga besökare, om du byter bilder ofta eller hanterar stora mängder bilder kommer Fastlys edge-cloud plattform att göra märkbar skillnad med de fördelar den erbjuder. Exempel på sådana webbplatser är butiker, e-handel och nyhetssajter.

Enklare leverans

Utan behovet av förbehandling kan en enorm mängd tid och interna resurser frigöras och användas till annat. Vårt API automatiserar den tidigare manuella processen för att ändra storlek, beskära och ställa in rätt visningskvalitet. Det finns heller inget behov av att definiera logiska regler för varje besökares profil eftersom du kan låta edge cloud-plattformen sköta bildomvandlingslogiken. Det gör det möjligt att upptäcka besökarattribut som typ av enhet och geografisk plats med edge-teknik för snabbare bildomvandlingsbeslut. JPEG, WEBP, PNG och GIF stöds som indataformat och utdataformatet kan vara JPEG (baseline och progressive) och PNG (8, 24 och 32 bitar). Dessutom kan GIF-animationer omvandlas till MP4-videofiler (H.264) som sparar bandbredd. Tack vare den funktionen kunde Buzzfeed kondensera sin populära artikel ”100 Greatest Gifs of all Time” på 250 MB, som kunde ge vilken webbläsare som helst problem, till en betydligt mer hanterbar storlek på 6 MB.

Mer valuta för pengarna

Webbplatser kan leverera bilder snabbare, men med betydligt lägre lagringsbehov och färre anrop till origin. Det skapar avsevärda besparingar när det gäller den totala ägandekostnaden (TCO) för din webbplats. Med hjälp av Fastlys bildoptimering kunde exempelvis e-handlaren Boden minska den genomsnittliga storleken på sitt statiska innehåll med 30 procent och e-handelsplattformen Big Cartel har förbättrat sin leveranshastighet från flera sekunder till 250 millisekunder. Fastlys SSD-drivna, kraftfulla points of presence kan cachelagra mer innehåll under längre perioder, vilket minskar egresskostnaderna och begränsar antalet gånger bilder måste hämtas från origin.

Full kontroll över att förbättra användarupplevelsen

Cloud Image Optimizer (IO) är integrerad i Fastlys edge-cloud plattform. Den kan direkt kopplas till bättre användarengagemang eftersom den möjliggör att även e-handelsplattformar med enorma mängder innehåll laddas snabbt var som helst i världen. Där andra CDN-lösningar erbjuder begränsad kontroll och flexibilitet tillhandahåller Fastly omfattande insyn för utvecklare, arkitekter och IT-ledare. Loggar och analysverktyg som arbetar i realtid, visar exakt hur kunderna interagerar med webbsidor och möjligheten till omedelbar ut- och tillbakarullning av konfigurationer gör det möjligt att redigera, distribuera och återta ändringar inom loppet av sekunder. Det gör det möjligt för företag att finjustera samtliga aspekter av användarupplevelsen. För den som är oroad över höga implementeringskostnader eller att behöva ersätta nuvarande CDN är det värt att nämna att Fastlys IO enkelt kan läggas till. Det fungerar sömlöst med din existerande CDN-miljö.

Säg välkommen till snabbare webbplatser

Det finns inte utrymme att chansa när det gäller något så viktigt som din webbplatsprestanda. Fastlys Image Optimizer levererar smidigare, snabbare upplevelser till dina kunder och ger dina utvecklare chansen att fokusera på det som är viktigast. Om du vill veta exakt hur mycket bandbredd du kan spara så erbjuder Fastly en gratis rapport där experter analyserar din webbplats och visar hur mycket bandbredd du skulle kunna spara med Image Optimization-verktyget.

Vill du se hur mycket du kan spara? Registrera dig här.

Annonsinformation:

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.