ANNONS FRÅN ERICSSON

Ericsson fortsätter sin satsning - letar mjukvaruutvecklare till Cloud RAN

Marknaden för mjukvaruutvecklare är minst sagt spännande just nu. Många vill jobba på ett globalt företag som sätter innovation och utveckling i centrum. Nu rekryterar Ericsson en mängd nya mjukvaruutvecklare med Cloud Native/Cloud Radio Access Network kompetens på kontoren runt om i Sverige

Publicerad Uppdaterad

Ericsson är ett av världens ledande företag inom informations- och kommunikationsteknik. De arbetar idag med olika framstående tekniska lösningar och produkter som kommer att spela en nyckelroll i framtidens nätverksutveckling. Carola Faronius och Przemyslaw Rzepecki arbetar på Ericsson i Stockholm och de är båda överens om att Ericsson ger de förutsättningar som krävs för att ta fram innovativa lösningar.

- Vi arbetar idag med den senaste tekniken där cloud-baserade tjänster är en central del, men även med maskininlärning vilket idag ses som a state of art i vår bransch. Det är viktiga och moderna system som är eftertraktade i världen och kanske framförallt i USA, vilket gör detta till en attraktiv bransch, säger Carola Faronius Principal developer RRM, Ericsson.

Att arbeta i ett företag som skapar världsledande tekniska lösningar är en av anledningarna till att Carola och Przemyslaw valde att jobba på Ericsson, en annan är att företaget är Sveriges största arbetsgivare för ingenjörer.

- Vi arbetar med allt ifrån vanliga IT-lösningar som Containers och Kubernetes till big data och AI. Detta kräver nyckelkompetenser och Ericsson är en bra plats att utveckla dem på, säger Przemyslaw Rzepecki, Mjukvaruutvecklare, Ericsson.

“Vi skapar morgondagens lösningar varje dag”

Idag behövs lösningar som är både flexibla, smidiga och anpassningsbara. Ericsson litar på de anställdas erfarenheter och kompetenser vilket skapar en uppmuntrande miljö för innovation.

Just nu letar Ericsson fler medarbetare runt om i Sverige

- Vi arbetar med innovation på en rad olika nivåer, i olika former och team. Ericssons forskningsenhet fokuserar på akademisk forskning där till exempel 6G varit på kartan en längre tid. Utöver det har vi en teknisk systemavdelning som arbetar med prototyper där idéer från Ericssons egen forskning ligger till grund för skapandet. Alla uppmuntras att komma med innovativa lösningar, säger Przemyslaw.

Carola menar att det är enkelt att arbeta med innovation på ett bolag som är så uppmuntrande som Ericsson är. Bolaget rymmer en enorm kunskapsbank som finns tillgänglig för alla.

- Vi bygger system själva vilket innebär mycket arkitektur, detta gör också att vi har möjlighet att ändra och göra om som vi vill. Vi kan tech och Ericsson är responsiva när det kommer till nytänkande idéer och förslag, säger Carola.

Ett livslångt lärande

- Vi arbetar idag med den senaste tekniken där cloud-baserade tjänster är en central del, men även med maskininlärning vilket idag ses som a state of art i vår bransch, säger Carola Faronius Principal developer RRM, Ericsson. Foto: Privat

- Jag anser att Ericsson är den bästa platsen att börja sin karriär på. Trots att jag varit runt i världen så har jag aldrig upplevt en liknande kultur som på Ericsson, den är oslagbar och utvecklingsmöjligheterna för en ung ingenjör är enorm. Kompetensen hos de anställda är hög och de är inte sena med att dela med sig av sina erfarenheter, vilket är otroligt inspirerande. Det är ett livslångt lärande, säger Carola.

Ericsson Academy har ett stort utbud av utbildningar inom telekommunikation, men också utbildningar för specifka produkter.

- Jag hade den erfarenheten som krävdes inom telekommunikation sen tidigare och fick istället kurser för specifika produkter. Det finns också möjligheter att delta på externa företags kurser, dessutom har Ericsson egna traineeprogram. Möjligheterna att lära sig nytt på Ericsson är stora, säger Przemyslaw.

Leda genom exempel

Przemyslaw menar att en utav de viktigaste delarna inom Ericssons företagskultur utgörs av ett ledarskap där man föregår med gott exempel. Carola påtalar också att den öppna kulturen på Ericsson gör att man aldrig är rädd för att ifrågasätta eller vara öppen med sina tankar och idéer.

Vi skapar morgondagens lösningar varje dag säger Przemyslaw Rzepecki, Mjukvaruutvecklare, Ericsson. Foto: Privat

Ericsson har även gjort en storsatsning på tekniskt ledarskap, en grundförutsättning för att fortsätta utvecklas som individ men även för Ericssons framtida teknikutveckling. Tekniken anses vara minst lika viktig som ledarskapet.

- Att se kompetensen hos de tekniska ledarna på Ericsson fungerar som en bra motivation för mig. Deras sätt att förmedla visioner gynnar också skapandeprocessen. Att arbeta på Ericsson är utmanande, spännande och framförallt givande. Man känner verkligen att man har möjlighet att förändra världen, vilket vi också gör i vårt dagliga arbete. Vilken kraft vi sitter på, säger Przemyslaw.

Just nu letar Ericsson fler medarbetare runt om i Sverige. Inom Ericsson Cloud RAN, söker vi nu personer som har erfarenhet inom datorarkitektur, Linux, Cloud technology och mjukvaru -utveckling och -arkitektur. Vill du vara med på resan? Sök här!

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se