ANNONS FRÅN EMERSON

Emersons uppdaterade smarta sensor möjliggör effektivare luftförbrukning och mångsidighet

Luftflödessensorn Series AF2 från AVENTICS kan nu integreras i AVENTICS luftberedningsenheter Series 652/653 och ger operatören klarare och mer användbar insikt som hjälper till att spara energi och förhindra maskinstillestånd.

Publicerad Uppdaterad

Originalutrustningstillverkare (OEM) söker ofta efter sätt att spara energi eller förbättra den totala utrustningseffektiviteten (OEE), men har kanske inte tillgång till processdata som hjälper dem att avgöra hur de kan minska energianvändningen och maskinens stilleståndstid. Den information som Emersons uppdaterade luftflödessensor Serie AF2 samlar när den integreras tillsammans med luftberedningsenheter Serie 652/653, hjälper företag att spara en betydande mängd energi samt minska oplanerade stillestånd, vilket bidrar till att på ett tillförlitligt sätt uppfylla hållbarhets- och produktionsmålen.

De utökade funktionerna hos den IIoT-aktiverade AF2-sensorn ger en tydlig och komplett bild av luftförbrukningen i pneumatiska system. Nu när AF2-sensorn kan integreras med luftberedningsenheterna i serien 652/653, kan användare dra nytta av mångsidigheten och det breda utbud av alternativ som denna luftberedningsserie erbjuder, såsom filter, tryckregulatorer och smörjenheter. Med ett integrerat analysverktyg och öppet gränssnitt gör luftflödessensorn det möjligt för användaren att selektera värdefull diagnostiska data och förståelse som hjälper operatörer att fatta bättre, mer välgrundade beslut och vidta snabba åtgärder om problem uppstår.

Den uppdaterade AF2-sensorn gör det möjligt för operatörer att övervaka luftförbrukningen i pneumatiska system enligt DIN ISO 50001 och ger användbar mätdata om maskinenheten, såsom flöde, tryck och temperatur. Den lagrade mätdatan hjälper operatören att upptäcka och analysera läckage och utföra förebyggande underhåll, innan problem i maskinen uppstår. Genom att övervaka maskinenhetens tillstånd med hjälp av AF2-sensorn, kan användaren optimera energiförbrukningen samt maskinens kondition, vilket minskar energikostnaden och stilleståndstiden.

AVENTICS Serie AF2-luftflödessensor har ett integrerat analysverktyg och öppet gränssnitt som gör det möjligt att ge tydliga och användbar tillståndsmätningar av en applikation som ingen annan sensor i branschen.

Den kompakta serie 652/653 med integrerad luftflödessensor AF2 är lättmonterad, installeras  snabbt och kräver lite utrymme. Dess öppna kommunikationsgränssnitt fungerar utan besvär med befintliga protokoll och den kan eftermonteras på befintliga maskiner utan att kräva större ombyggnationer i applikationen. En online-konfiguration gör det enkelt att välja rätt enheter som direkt passar till applikationen. Sensorn finns också med både G- och NPT-gänga och är antingen modulär eller en rörversion.

Den flexibla sensorn är lämplig för en mängd olika tillämpningar och maskiner, och den kan kommunicera direkt med styrsystem som finns på marknaden. De olika kommunikationsalternativen inkluderar switch, analog, frekvens, pulsutgång, IO-Link eller Ethernet. AF2-sensorns integrerade datalogger registrerar och lagrar data dygnet runt i upp till sju dagar.

Den IIoT-aktiverade luftflödessensorn utökar AVENTICS produktfamiljen för luftberedning i serierna 651, 652 och 653, vilket gör Emersons portfölj till en av de bredaste och mest mångsidiga på marknaden.

Den enkla installationen och den kostnadsbesparande förmågan hos serien 652/653 med integrerad AF2 sensor bevisar att digitaliseringen kan börja enkelt och redan från start vara kostnadseffektivt. Den gör det möjligt för företag som är redo att börja sin digitaliseringsresa, att integrera sensorer i en applikation, bevisa ROI och därefter skala upp till den nivå som är önskvärd.

Läs här för mer information.

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se